Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Thursday, April 25, 2019
menu click
Search

 

Welkom op de de startpagina van het RAPPER datamanagement project onder ProMISe.

  • Om een patiënt te includeren of data in te voeren klikt u hier om in te loggen.

Algemene informatie

Ureter obstructie is een veel voorkomend probleem in de dagelijkse praktijk. Voor de lange termijn behandeling van ureter obstructie wordt vaak een dubbel-J katheter geplaatst. De benadering hiervoor is meestal retrograad. De obstructie is echter vaak lastig of niet te passeren, dit is met name het geval bij extrinsieke obstructie van de distale ureter. Het alternatief is dan een plaatsing via de antegrade route.

Het doel van de RAPPER studie is de retrograde plaatsing van een dubbel-J katheter te vergelijken met de antegrade plaatsing van een dubbel-J katheter. Patiënten met extrinsieke ureter obstructie worden gerandomiseerd voor de retrograde of antegrade plaatsing van een dubbel-J katheter. De primaire uitkomstmaat is het technische succes. Secundaire uitkomstmaten zijn de pijnbeleving en de complicaties. Patiënten met een CT of MRI diagnose van extrinsieke ureter obstructie komen in aanmerking voor inclusie.

Het is nu mogelijk patiënten in de RAPPER studie te includeren. Het doel is binnen een periode van twee jaar meer dan 200 patiënten te includeren. Vooralsnog participeren het HagaZiekenhuis en het LUMC in de studie, wij streven er echter naar om meer ziekenhuizen bij de studie te betrekken.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de onderstaande contactpersonen.

Wij wensen u veel succes met het includeren van patiënten in de RAPPER studie.

 

Aankondigingen

Contactpersonen

NameRoleEmailTelephone
Drs. J VerdultCoördinerend onderzoeker RAPPER trial 070-2105052 / 06 2471 6778
Dr. H. Van OverhagenHoofdonderzoeker RAPPER trial 070-210 0000